Αισθητική Ιατρική / Ενέσιμες Θεραπείες / Dermabrasion      
         
 

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΗΣΗ

Το δέρμα του προσώπου μπορεί να υποστεί βλάβες οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες όπως την ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, το περιβάλλον, ακμή κτλ.

Μια από τις πιο απλές και συνηθισμένες μεθόδους αντιμετώπισης είναι η δερμοαπόξεση.

Η μηχανική αυτή διεργασία χρησιμοποιεί τις ιδιότητες απόξεσης των κρυστάλλων οξειδίου του αργιλίου, για την επίτευξη μερικής εκτομής του δέρματος και αδρανείς σκόνες οξειδίου του αργιλίου κάτω από ποικίλους βαθμούς αναρρόφησης για την απολέπιση της κερατίνης στιβάδας κατά ελεγχόμενο τρόπο. Οι λεπτές σκόνες οξειδίου του αργιλίου εκτινάσσονται με τα δύναμη της αναρρόφησης, έρχονται γρήγορα σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος και εκτρίβουν και αφαιρούν ένα μικροσκοπικό τεμάχιο της κερατίνης στιβάδας. Ταυτόχρονα προκαλείται επιφανειακός τραυματισμός διεγείροντας τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την απόθεση νέου κολλαγόνου στο χόριο.

Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία που χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση και την αναγέννηση του δέρματος.

Η μικροδερμοαπόξεση έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή μορφή επιφανειακού resurfacing.

 
 

Η θεραπεία κατά κανόνα διενεργείται σε μια σειρά 5 έως 7 εβδομαδιαίων επισκέψεων η κάθε μια από τις οποίες έχει διάρκεια 20 λεπτών.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

  • Παθήσεις ακμής (με ανοιχτούς και κλειστούς φαγέσωρες)
  • Προβλήματα επιφανειακής υφής στη φωτογήρανση του δέρματος (ιδιαίτερα κατά τις πρώιμες φάσης της)
  • Λεπτές ρυτίδες
  • Μελαχρωστικές δυσχρωμίες
  • Ορισμένοι βαθμοί ουλών ακμής
  • Λιπαρότητα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια απλή, γρήγορη θεραπευτική διαδικασία που μπορεί να επαναληφθεί εύκολα σε σύντομα διαστήματα. Είναι σχετικά ανώδυνη, αναίμακτη, μη επεμβατική και ελάχιστα ενοχλητική για τον ασθενή, με ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στην ποιότητα ζωής του.

Μπορεί να επιτευχθεί αναζωογόνηση του προσώπου και κλινική βελτίωση της ακμής και ορισμένων σημείων της φωτογήρανσης.

Συνολικά, η ικανοποίηση από τη θεραπεία αυτή είναι υψηλή, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ενυδάτωση του προσώπου (μεσοθεραπεία).

 
         
Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft