Αντιγήρανση / Υδροθεραπεία / Συχνές Ερωτήσεις
     
         
 

     
    Συχνές Ερωτήσεις...    
 
  Τι είναι «Εντερική Υδροθεραπεία»;

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΝΤΕΡΙΚΗ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ»

Η εντερική υδροθεραπεία είναι μία εύκολη και ασφαλή μέθοδος καθαρισμού του εντέρου από τις τοξίνες που δημιουργούνται στον οργανισμό μας. Η υδροθεραπεία χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες προκειμένου να βοηθήσει στο φούσκωμα, τη δυσκοιλιότητα, τις πεπτικές διαταραχές, του πονοκεφάλους κ.α.. Σε αντίθεση με τα καθαρτικά, η εντερική υδροθεραπεία, δεν είναι εθιστική.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Πριν τη θεραπεία, λαμβάνετε ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες του. Εν συνεχεία και κατά τη διάρκεια της θεραπείας ένας διαστολέας εισάγεται στο παχύ έντερο του ασθενούς όπου διοχετεύεται, απαλά, ζεστό, καθαρό, φιλτραρισμένο νερό. Η διαδικασία αυτή είναι απλή και ανώδυνη, χωρίς να προκαλείται δυσοσμία καθώς επίσης ο ασθενής νιώθει άνετα και χαλαρά καθ’ όλη τη διάρκεια.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Υπάρχουν διάφοροι, διαφορετικοί λόγοι όπου ο κάθε ένας θα επιλέξει την εντερική υδροθεραπεία. Μερικοί γιατί θέλουν απλά να κάνουν μία γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού τους, άλλοι γιατί έχουν μακροχρόνιες παθήσεις όπως δυσκοιλιότητα, ημικρανίες, δερματικά ή πεπτικά. Επιπλέον μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συνεδριών επιτυγχάνεται επαναφορά της Ισορροπίας του PH του σώματος και ενισχύεται το ανοσοποιητικό-αμυντικό σύστημα του οργανισμού. 
   Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εντερικής υδροθεραπείας;
   
 
 Γιατί κάποιοι κάνουν υδροθεραπεία;

   
   Πόσες θεραπείες απαιτούνται;
   
 
  Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

   
     Τι πρέπει να κάνω/έχω πριν από κάθε θεραπεία;    
       
   
   
     

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΠΙΑΤΟΥΝΤΑΙ

Ενδεικτικός αριθμός θεραπειών είναι από 3 έως 5. Οι περιπτώσεις όμως ποικίλουν σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενούς.

 


 

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 45΄.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ/ΕΧΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συνιστούμε οι ασθενείς να πίνουν αρκετό νερό, τουλάχιστον 5 ποτήρια ημερησίως, μία εβδομάδα πριν και να αποφύγουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, εάν αυτό είναι εφικτό. Την μέρα της θεραπείας δεν χρειάζεται να έχετε κάτι μαζί σας, άλλωστε θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην καθημερινότητάς σας αμέσως μετά.
 

Copyright [year] by WellAging
Produced by Optisoft